m

Copenhagen Budo Academy

Det danske landshold landte i Schweiz

CBA sendte igen flere kæmpere afsted til ESKA EM, her var der kendte ansigter som også var med til WSKA VM. Ester, Noor og Jacob rejste sammen torsdag, da Ester skulle kæmpe fredag. Humøret var højt, da de spændte kæmpere igen skulle repræsentere Danmark igen. Da de lander i Zürich, tog de turen til Winterthur hvor stævnet skulle afholdes. Da de indlogeret på et hotel, nogle kilometer fra arenaen. De andre kæmpere fra landsholdet landende senere på dagen, og de tog ud for at spise.
Senere på dagen, fik deltagerne uddelt deres kampnumre samt bagde. Herefter blev det tid til at slappe af.
Ester var nervøs, da hun altid gerne vil præstere og gøre alle hun kender stolte. Hun kunne komme tilbage på hotellet, hvor hun kunne få slappet af og samlet tankerne.

Ester udviste styrke ved første til EM

Fredag morgen startede ud med noget morgenmad på hotellet, hvorefter mange af de danske atleter slappede af på hotellet. Stævnet startede senere på dagen, så kæmperne havde tid til at se byen eller bare slappe af. Lukas samt Meriem ankom fredag formiddag, da de først skulle kæmpe søndag. Da de ankom til hotellet, var resten af CBA taget til arenaen. De var tidlig afsted, da det kun er Cadeterne der skulle kæmpe. I Esters pulje var der 25 kæmpere, det var ikke uoverskueligt for hende. Hun havde blod på tanden efter WSKA VM.

Hvis man ikke har læst om turen til WSKA VM, så kan man gøre det her:

Ester mødte nogle gode kæmpere

I første kamp mødte Ester, en italiener som var hurtig og god. Ester var højere end modstanderen og hun holdte en perfekt afstand til italieneren. Da italieneren blev utålmodig og angreb, havde Ester afstand der gjorde, at hun kunne lave et modangreb. Ester var foran og vandt. Hun var nu videre til anden runde.
Ester mødte nu en af vores venner fra norden. Det blev en nordmand, som stod i vejen for Ester. Ester havde igen en kæmpe fordel med hendes højde. Taktikken var den samme, hun holdte afstand til nordmanden og lavede et modangreb da nordmanden lavede en fejl. Ester fik sine point, og nu var hun videre til puljefinalen.

Esters første gang i puljefinalen

Ester kæmpede hårdt igennem puljen og nu stod hendes hårdeste modstander overfor hende. Ester mødte en englænder, englænderen har flere internationale titler. Kampen ville ikke være let og det vidste Ester godt, dog var hun ikke bange. Ester pressede englænderen hårdt, dog var modstanderen for rutineret. Hun var god til at klare presset fra Ester, og modstanderen fik presset Ester derefter angreb hun. Slaget var rent og ramte Ester. Ester var nu bagud. Hun skulle i gang med at angribe, dog er der altid en risiko når man angriber da modstanderen kan lave et kontraangreb. Det blev Ester dog nødt til ellers ville hun tabe, hun lavede et godt angreb, men hun blev desværre fanget af englænderen.
Ester tabte desværre puljefinalen, men det blev til en top 5 placering i kategorien cadet kumite (kamp). Hendes tur var dog ikke slut endnu, for hun skulle stille op i Junior klassen, som er kategorien over hendes egen.

kÆMPE succes til ester på dag 2

Dagen forinden havde Ester vist et kæmpe overskud og kontrol. Nu var hun i gang igen. Ester var den eneste fra CBA der skulle kæmpe i dag, hun havde stadig adrenalin fra dagen før hvor hun fik opnået succes. I dag var puljen noget større, der var hele 32 deltagere. Det skræmte ikke Ester, for hvis hun kunne gøre det i cadet klassen, hvorfor skulle hun ikke også kunne gøre det i dag?

Ester imponerede endnu en gang

Ester mødte igen en ven fra norden, denne gang var det en svensker der stod i vejen for Ester. Svenskeren var ikke nogle udfordring for Ester, hun havde allerede kæmpet super godt dagen før. Svenskeren kunne ikke vise noget til Ester, som hun ikke havde set før. Ester lavede to scoringer, og hun var videre til næste runde.
Inden Esters næste kamp, så hun en kæmper fra Serbien som var god. Hun kunne sparke og hendes bevægelse var anderledes. Serberen vandt over skotten og nu havde Ester sin næste modstander.

Serberen, brugte sin bevægelse mod Ester. Modstanderen sparkede og sparkede, dog var ingen af sparkende et problem for Ester. Ester havde altid sin parader i orden, og det gav hende en åbning. Ester blokerede et spark, og nu var der en åbning til at lave et kontraangreb. Ester var foran og serberen var desperat. Spændingen var høj, serberen var nok den bedste kæmper i Ester pulje og Ester var foran. I slutningen af kampen, laver serberen et godt spark mod Ester og rammer. Hun rammer dog efter kampen var slut, så Ester vandt dog på et hængende hår. Nu var Ester i puljefinalen igen, denne gang stod en portugiser i vejen for hende.

Den lille portugiser havde vundet, over nogle meget gode kæmpere på vej til puljefinalen. Ester havde observeret portugiseren, og hun vidste præcis hvad hun skulle gøre. Jacob N og Noor, stod ved Esters side. Jacob coachede Ester og Noor råbte fra sidelinjen for, at Ester kunne holde hovedet koldt. Ester fik fortalt, at hun skulle holde afstand til portugiseren og vente på hun skulle lave en fejl. Det var præcis det der skete. Modstanderen kunne ikke holde hovedet koldt og Ester kom foran med et point. Nu skulle hun bare holde føringen og det gjorde hun.

Drømmen om en medalje ved et internationalt stævne var levende, Ester var i semifinalen, og Jacob N samt Noor var græd af glæde. Alle var så stolte af Ester, men arbejdet var ikke færdig endnu. Hun havde to kampe mere for, at blive europamester. Nu havde hun dog nogle timer til at slappe af inden finalerne startede.

Esters kamp om guldet

Ester havde altid Jacob og Noor ved sin side, under hele stævnet. Noor havde ansvaret for at varme Ester op og gøre hendes teknikker knivskarpe. Jacob var coach, han sørgede for at Ester var mentalt klar til kampen. Denne kamp, ville være den vigtigste i hendes karriere og det vidste hun godt. Hun var tydeligvis nervøs, armene rystede og benene kunne stå stille. Jacob tog fat i Ester og fortalte hende, at hun bare skulle gøre det hun har gjort hele stævnet. Kæmp og nyd momentet. Efter opvarmningen med Noor, var Ester klar til at kæmpe.
Hun skulle møde en tjekke. Modstanderen var lav men robust, hun var hård men Ester havde mødt kæmpere som var bedre. Kampen startede godt ud, Ester satte pres på tjekken og tjekken var på bagbenene. Ester satte et angreb i gang, dog var teknikken for langt fra modstanderen. Det gav tjekken tid, til at lave et kontraangreb. Dommerne dømte slaget til et Ippon hvilket betød at kampen var slut. Ester tabte desværre semifinalen med et ippon.
En ærgerlig første oplevelse til en semifinale, dog er vi sikre på at det ikke var sidste gang Ester når så langt.
Stort tillykke til Ester for, at kæmpe med hjertet og få hovedet med.

De danske seniorer præsterer endnu engang

Sidste dag til stævnet er altid meget spændende, da alle senior kæmpere skal på banen. Niveauet er altid et tand højere og kampende har altid lidt mere drama end de andre dage. Her havde vi flere gode seniorer, det skulle på gulvet. Meriem var den første senior på gulvet. Meriem lavede en god kata, dog var det desværre ikke nok til at komme videre.

I herrer kumite puljen var der 71 kæmpere, kæmperne var fordelt i 8 puljer. Dette betød at kæmperne skulle vinde deres pulje samt vinde over en kvartfinale for at få en medalje.

Jacobs hårde pulje

Næste kæmpere på gulvet, var Jacob N, Noor og Lukas. De kæmpede alle på samme tid, Jacob var dog den første der fik lov til at kæmpe.
Jacob N havde en hård pulje, hvori der var to europamestre. Han mødte den tidligere verdensmester fra England, en meget god og rutineret kæmper som Noor har tabt til tidligere. Englænderen lavede en super flot ben teknik hvilket gav englænderen et Ippon.

Lukas mødte modstand fra start

Lukas er en af de bedste kæmpere på landsholdet, han har kæmpet i mange år. Hans rutine er som ingen anden, dog er kæmperne til ESKA samt WSKA ligeså rutinerede. I første kamp mødte Lukas en kæmper, han kendte særdeles godt. Det var en kæmper fra Spanien, som han havde mødt til WSKA to måneder forinden. Spanieren var ikke noget problem for Lukas dengang, og det var han heller ikke denne gang. Lukas vandt kampen overbevisende, og han var nu videre til næste runde.

I anden runde mødte Lukas en belgier, og Belgien er et meget godt hold. Alle kæmperne på det belgiske landshold, har højt niveau. Lukas kæmpede super godt mod belgieren og kampen gik i overtid. Kampen var så tæt, som en kumite kamp kan være. Begge kæmpere satte alt på spild, dog gik kampen i overtid og dommerne skulle tage en beslutning. Dommerne valgte desværre belgieren som vinder, og Lukas måtte se sig slået ud i pulje semifinale.

Noor kæmpede sig igennem puljen

I første kamp mødte Noor en italiener, som fik en 5. plads til WSKA VM. En hård start til Noor, dog rørte det ham ikke. Noor har fået rutine, efter mange års internationale stævner. Kampen var hård, og begge kæmpere slyngede teknikker efter hinanden. Ingen kæmpere havde succes med deres teknikker, dog blev italieneren utålmodig og Noor ramte med et kontraangreb idet tiden gik ud. Noor fik scoringen og kampen var hermed afsluttet.

I næste runde skulle Noor møde en tjekker, som han har tabt til før. Tjekkeren er sidenhen blevet WSKA verdensmester, så Noor var en smule nervøs i optakten til denne kamp. Noor ville dog have revanche, hvilket gav ham et ekstra skub til at vinde denne kamp.
Kampen starter ud med et godt pres fra tjekken, som Noor ikke havde forventet. Der bliver slået og sparket, dog uden held for begge kæmpere.
Da begge kæmpere så en åbning, angreb de begge på samme tid. Dommerne dømte, at Noor ramte først og nu var han foran. Tjekken mistede dog ikke motivationen, han kæmpede og ramte Noor lidt efter. Kampen var nu lige. Noor så at kæmperen slappede lidt for meget af, hvilket resulterede i et godt timet slag, som gav Noor en Ippon.

I forhold til de indledende kampe, så var puljefinalen ikke en udfordring for Noor. Han mødte en kæmper fra Schweiz, som var noget større end Noor. Modstanderen var højere og bredere, det var dog ikke noget for Noor. Han brugte hurtigheden og ramte modstaderen lige efter kampen startede. Nu var Noor foran, og modstaderen gav ikke nogen modstand. Han var afventede, og den danske landsholdstræner fortalte Noor at han skulle afslutte kampen. Så det gjorde han. Noor angreb igen, og kampen var hermed slut. Noor vandt puljen og var hermed i kvartfinalen.

Noor vendte tilbage til kvartfinalen

Noor skulle møde vinderen af Jacobs pulje, hvilket blev belgieren som Noor mødte til WSKA. Noor kunne nu få sin revanche, og han var klar. Belgieren vandt overlegent over Noor da de mødte hinanden første gang. Noor var derfor meget tændt og energisk inden kampen. Nervøsiteten var der også, nu hvor kampen var alt afgørende for en plads på podiet. Kampen startede ud med et godt pres fra Noor, han pressede belgieren ud mod hjørnerne dog kunne han ikke holde belgieren fanget i hjørnet.
Kampen var noget tættere end deres første møde, 2 måneder tidligere. Noor angreb, dog uden held og belgieren var presset. Inden kampen stoppede, blev Noor utålmodig og belgieren satte et lang og godt kontraangreb som rammer Noor rent. Noor havde nu 10 sekunder at arbejde med, han skulle have et point ellers ville drømmen om en top 3 placering være knust. Han jagtede og angreb, dog var belgieren rutineret og ingen angreb gav en scoring.

Noor måtte se sig slået ud igen, af den samme modstander som han tabte til 2 måneder forinden. Kampen var tættere, så Noor er på rette vej han manglede dog lidt mere rutine og kamp erfaring.

Det danske landshold mødte deres rivaler

Det danske senior kumite landshold bestod af: Noor, Jacob N, Lukas, Jost og Bjarne. Danmark havde en hård kamp fra start, de skulle møde Belgien.
Danmark og Belgien, har en lang historik både inden for sporten. De har et godt bånd uden for kamparealet, men det betyder intet når kampen går i gang.
Danmark sendte Bjarne ind som den første kæmper, han kæmpede meget godt. Han holdte den store belgier på afstand og belgieren blev mere og mere irriteret. I slutningen af kampen, får belgieren lang om længe sine teknikker til at virke, og han rammer Bjarne. Belgieren er nu foran, og Bjarne var desværre ikke hurtig nok til at få en scoring tilbage. Den stod nu 1-0 til Belgien.

Noor var den næste dansker der skulle kæmpe, han var tændt især efter tabet til en anden belgier. Han var klar til kamp, og han havde meget blod på tanden. Noor skulle møde en belgier, som han ikke har mødt før. Noor brugte noget af tiden, til at læse modstanderen. Da Noor ikke følte sig truet på noget tidspunkt, så fik han sat gang i arbejdet. Han pressede modstaderen og kunne derfor med ét ryk lave et angreb og dermed en scoring. Noor var nu foran, men han var ikke tilfreds han ville afgøre kampen. Han brugte et hidsigt pres og prøvede af flere omgange at score endnu et point. Der var dog ingen slag, da ramte rent hvilket Noor ikke var tilfreds med. Han vandt kampen, dog ikke med det resultat han ønskede.

Kampen stod nu 1-1.

Den næste kæmper fra Danmark var Lukas. Lukas kæmpede ekstremt godt i sin indledende kampe, det var dog flere timer siden han havde været aktiv. Det er meget svært, at skulle skrue op for intensiteten når man først har fået slappet af. Når adrenalinen forsvinder fra kroppen, kan man mærke at energien følger med. Lukas, var dog stadig tændt under sin kamp. Der var dog ingen held i hans teknikker, han slog og sparkede men uden held. Belgieren laver dog nogen skarpe teknikker, som ramte Lukas og belgieren fik desværre et point. Tiden tikkede, og Lukas gjorde alt hvad han kunne det var desværre ikke nok denne gang.

Kampen stod nu 1-2 til Belgien.

Næste kæmper for Danmark var Jacob N. Jacob mødte en meget bevægelig ung belgier, som havde kæmpet rigtig godt i de individuelle runder. Jacob har mødt hårdere modstand, så denne unge belgier var intet problem for Jacob. Jacob skulle vinde denne kamp, for at holde liv i holdkampen. Han startede med at presse den unge belgier, med spark og slag. Belgieren var ekstrem presset, og han kunne ikke gøre så meget i denne kamp. Jacob var for god og rutineret til den unge belgier, og Jacob vandt kampen.

Kampen var nu lige 2-2.

Den sidste kamp, skulle afgøres af Jost. Belgien havde gemt deres bedste kæmper til sidst, det var nemlig den samme kæmper Noor mødte i kvartfinalen lidt tidligere på dagen. Jost er en meget rutineret kæmper, han kunne dog intet gøre mod den meget gode og rutinerede belgier. Belgieren tog hurtig kontrol over kampen, og fangede Jost i et kontraangreb. Det resulterede i et Ippon.
Danmark måtte se sig slået ud i et knebent nederlag til et meget stærk belgisk hold. Det belgiske hold gik til finalen, som de tabte.

Et kæmpe stort tillykke til det danske landshold, og især til Ester som repræsenterede Danmark samt CBA på bedste vis.

Post a Comment

Close

Velkommen hos Copenhagen Budo Academy – Karate-Do på Nørrebro.

Åbningstider

Mandag – Fredag:
16:00 – 21:00

Receptionens vejledende* åbningstid er mandag til torsdag fra kl. 16.15 til 18.00

*Bemærk at der kan forekomme ændringer

Sociale medier
Info